logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea dublului omor de la Soroca, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2018-11-07 21:55:23

    Conferința Internațională "Abordarea discursului de ură în mass-media: rolul autorităților de reglementare și a sistemului judiciar"

    În perioada 6-7 noiembrie 2018, Olga Manole, membră a Consiliului de Presă din Republica Moldova, a participat la Conferința Internațională "Abordarea discursului de ură în mass-media: rolul autorităților de reglementare și a sistemului judiciar". Evenimentul a fost organizat la Zagreb, Croația, de către Consiliul Europei, în partenerait cu Agenția Presei Electronice din Croația.  La eveniment au participat peste 100 de delegați din 17 țări, reprezentanți ai autorităților de reglementare și autoreglementare a mass-media, organizații de media, reprezentanți ai sistemului judiciar, experți în domeniu etc.  Una din sesiunile evenimentului a abordat rolul structurilor de autoreglementare mass-media în combatere a discursului de ură.  https://www.coe.int/en/web/freedom-expression/-/conference-announcement-addressing-hate-speech-in-the-media-zagreb-6-7-november 

La 29-30 noiembrie va avea loc Forumul mass-media 2018

În zilele de 29 și 30 noiembrie 2018, la Chişinău va avea loc Forumul mass-media 2018, la care sunt invitaţi jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare.  

Forumul este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociaţia Presei Electronice (APEL). În baza înregistrării prealabile obligatorii, organizatorii vor selecta până la 150 de participanți la Forumul mass-media 2018.

START VOTARE pentru candidaţiI la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Jurnalistică 2018!

Pe platforma online MediaForum.md a fost dat startul votării pentru candidaţii la Premiul Naţional de etică şi deontologie jurnalistică pentru anul 2018

Pentru ediţia din anul curent, la concurs au fost admise 16 instituţii mass-media, propuse de un grup de experţi ai Consiliului de Presă. Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 noiembrie 2018, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public.

Pentru acordarea punctelor candidaţilor preferaţi, activaţi bannerul „Votează online!” de pe pagina web MediaForum.md, link direct: http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor

Poza.jpg

Vineri, 7 septembrie 2018, va avea loc şedinţa Consiliului de Presă

Vineri, 7 septembrie 2018, cu începere de la ora 13.00, în sala de conferinţe a Centrului CONTACT (mun. Chişinău, strada Bucureşti, 83), va avea loc şedinţa Consiliului de Presă din R. Moldova.

Din agenda şedinţei:                

1. Examinarea plângerii administraţiei taberei de odihnă pentru copii şi adolescenţi „Cireşarii” împotriva Vocea Basarabiei TV.

2.  Examinarea sesizării domnului Vasile Năstase împotriva posturilor Prime TV şi Publika TV.

3. Examinarea plângerii domnului Andrei Uzunov împotriva ziarului “Svet” şi a jurnalistei Anghelina Gaidarji.

4. Examinarea plângerii domnului Dumitru Mînzărari împotriva site-ului Bloknot-Moldova.md.

5. Examinarea sesizării Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

6. Diverse

Şedinţele Consiliului de Presă sunt publice

Consiliul de Presă lansează concursul pentru decernarea Premiului Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică 2018

Consiliul de Presă lansează concursul pentru decernarea Premiului Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică 2018, la care pot participa toate instituțiile mass-media din R. Moldova. Premiul va fi acordat după o evaluare cu participarea publicului şi a unui grup de experţi. Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice.

Regulamentul concursului şi procedura de propunere a candidaţilor la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică 2018 pot fi consultate pe platforma online www.mediaforum.md, accesând bannerul de pe site „Propune redacţia care merită!”, link direct: http://mediaforum.md/ro/premiul_national

banner.jpg

Campania „Presa poate fi responsabilă. Semnăm Codul Deontologic!” continuă. Alte patru redacții şi-au declarat adeziunea la normele eticii jurnalistice

Alte patru redacții au semnat Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova în cadrul campaniei lansate de Consiliul de Presă: „Presa poate fi responsabilă. Semnăm Codul Deontologic!”. 

Noii semnatari sunt:

portalurile Nordnews.md, Stirilocale.md,

Oamenisikilometri.md și săptămânalul Ziarul Nostru.