logo
A început înregistrarea la Forumul Mass-Media 2019
2019-10-07 20:32:22

Pe platforma online www.mediaforum.md a început înregistrarea la Forumul Mass-Media 2019 care se va desfășura la 4 și 5 noiembrie 2019, în municipiul Chișinău. Sunt invitați să se înregistreze jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din R. Moldova, reprezentanți ai asociaţiilor media, agenţiilor de publicitate, structurilor de reglementare și autoreglementare, ai mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice. În baza înregistrării prealabile obligatorii, organizatorii vor selecta până la 150 de participanți la Forumul Mass-Media 2019.

În agenda Forumului sunt incluse o sesiune de deschidere, la care au confirmat participarea Maia Sandu, Prim-ministru al Republicii Moldova, dar și ambasadorii Uniunii Europene Peter Michalko și al Statelor Unite ale Americii Dereck J. Hogan, după care vor avea loc câteva paneluri de discuții despre situația presei din R. Moldova, la care vor fi invitați și reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, unor ministere și agenții publice. Tradițional, în cele două zile ale Forumului se vor desfășura mai multe ateliere și master-class cu experți din străinătate. Au confirmat participarea experți și jurnaliști notorii din Lituania, România, Polonia, Rusia, Belarus, Bulgaria, experți ai Deutsche Welle Akademie (Germania), Google News Lab, UN Women Moldova.

În rezultatul discuțiilor de panel, va fi elaborată și propusă pentru adoptare Rezoluția Forumului Mass-Media 2019 care va fi transmisă autorităților naționale, reprezentanțelor şi ambasadelor străine, organizațiilor şi experților europeni şi internaționali care monitorizează dezvoltarea democratică a Republicii Moldova.

În cadrul Forumului Mass-Media 2019, sunt planificate și două evenimente de premiere a jurnaliștilor: ”Investigațiile jurnalistice 2019” și ”Click pentru egalitatea de gen 2019”, iar Consiliul de Presă va anunța redacția câștigătoare a Premiului Național de Etică și Deontologie jurnalistică 2019.

Limba de lucru a Forumului va fi limba română, cu traducerea simultană în/din limbile rusă și engleză a sesiunii de deschidere și a unor ateliere cu experți străini.

Pagina web oficială a Forumului Mass-Media 2019 este www.mediaforum.md/event/2019, unde vor fi publicate și actualizate agenda Forumului, lista speakerilor și a experților, alte informaţii relevante. Înregistrarea prealabilă obligatorie este deschisă pe aceeași pagină în perioada 7-25 octombrie 2019. Solicitanții sunt invitați să selecteze atelierele la care vor să participe în prima și a doua zi a Forumului. Lista participanților selectați va fi publicată cu cinci zile înainte de Forum.

Forumul Mass-Media este organizat anual de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL). Desfăşurarea Forumului mass-media 2019 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) DW Akademie (Germania) și UN Women Moldova.

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?