logo
Consiliul de Presă a tipărit Codul deontologic al jurnalistului în versiune completată
2019-06-26 15:55:45

 

Consiliul de Presă a tipărit Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova în versiune completată, ediția bilingvă română-rusă, și îl va oferi redacțiilor, jurnaliștilor, facultăților de jurnalism și altor persoane/organizații interesate. De asemenea, au fost tipărite postere cu textul Codului deontologic al jurnalistului, iar instituțiile mass-media sunt încurajate să le afișeze în redacție.

Codul deontologic al jurnalistului din R. Moldova a fost completat în mai 2019, după dezbateri și consultări publice desfășurate de Consiliul de Presă. Propunerile de completare au fost elaborate de un grup de experți naționali și internaționali ai organizației Freedom House, iar redacțiile, jurnaliștii, reprezentanții unor organizații neguvernamentale au transmis propuneri de îmbunătățire a normelor deontologice și au participat la dezbaterea acestora.

Versiunea completată a Codului deontologic al jurnalistului are în total 89 de articole și un preambul în care sunt formulate valorile profesiei de jurnalist. Codul este structurat în 7 capitole (Principii generale, Asigurarea acurateței informației, Protecția drepturilor omului, Jurnalistul și conflictul de interese, Tehnici și echipamente speciale de colectare a informațiilor, Obligații mutuale între jurnalist și angajator și Autoreglementare). Monitorizarea aplicării Codului şi examinarea încălcării prevederilor lui revin Consiliului de Presă din Republica Moldova, care emite decizii de constatare și face recomandări.

Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova în versiune completată este disponibil și în format pdf pe pagina electronică a Consiliului de Presă în limbile română, rusă și engleză.

Instituțiile mass-media, organizațiile și persoanele interesate pot ridica Codul deontologic al jurnalistului în versiune tipărită la sediul Secretariatului Consiliului de Presă, situat în mun. Chișinău, strada București 41/5.

Ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 220996 sau la adresa electronică: consiliuldepresa@gmail.com

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    

Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?