logo
Ediția a cincea a Forumului Mass-Media va avea loc la 4-5 noiembrie 2019
2019-10-03 16:22:50

În zilele de 4 și 5 noiembrie, la Chişinău va avea loc Forumul Mass-Media 2019, la care sunt invitaţi jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare.

Forumul este organizat anual de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociaţia Presei Electronice (APEL). În baza înregistrării prealabile obligatorii care va fi deschisă de luni, 7 octombrie 2019, organizatorii vor selecta până la 150 de participanți la Forumul Mass-Media 2019.

În cadrul Forumului vor avea loc câteva paneluri de discuții despre problemele jurnaliștilor din Republica Moldova, la care vor fi invitați și reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, unor ministere și agenții publice. În rezultatul discuțiilor de panel, va fi elaborată și propusă pentru adoptare Rezoluția Forumului Mass-Media 2019 care va fi transmisă autorităților naționale, reprezentanțelor şi ambasadelor străine, organizațiilor şi experților europeni şi internaționali care monitorizează dezvoltarea democratică a Republicii Moldova.

Tradițional, în cele două zile ale Forumului se vor desfășura mai multe ateliere și master-class cu experți din străinătate. Au confirmat participarea experți și jurnaliști notorii din Lituania, România, Polonia, Rusia, Belarus, Bulgaria, experți ai Deutsche Welle Akademie (Germania), Google News Lab, UN Women Moldova.

Sunt planificate și două evenimente de premiere a jurnaliștilor: ”Investigațiile jurnalistice 2019” și ”Click pentru egalitatea de gen 2019”, iar Consiliul de Presă va anunța redacția câștigătoare a Premiului Național de Etică și Deontologie jurnalistică 2019.

La deschiderea Forumului Mass-Media vor participa și vor ține discursuri demnitari de stat și ambasadori străini. Limba de lucru a Forumului va fi limba română, cu traducerea simultană în/din limbile rusă și engleză a sesiunii de deschidere și a unor ateliere cu experți străini.

Luni, 7 octombrie 2019, va fi deschisă înregistrarea prealabilă obligatorie pentru profesioniștii media și alți doritori de a participa la Forumul Mass-Media 2019. Înregistrarea va avea loc online, pe platforma web www.mediaforum.md, unde va fi creată o pagină specială a Forumului.

Desfăşurarea Forumului mass-media 2019 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) DW Akademie (Germania) și UN Women Moldova.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Rodica Malic, Coordonatoare comunicare).

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?