logo
ABSOLVENȚII ȘCOLII DE JURNALISM AU SEMNAT CODUL DEONTOLOGIC AL JURNALISTULUI
2022-08-16 13:55:26

Numărul semnatarilor Codului deontologic al jurnalistului a fost completat de absolvenții Școlii de Jurnalism din Moldova. Aceștia au semnat documentul pe 15 august 2022, în cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de absolvire a studiilor.

 „Respectarea deontologiei jurnalistice este unul din elementele-cheie care oferă sens muncii mele. Mă refer la valoarea, greutatea, veridicitatea produselor pe care le public. Dacă nu aș respecta Codul deontologic al jurnalistului, nu m-aș simți confortabil cu ceea ce fac și cu impactul acestei munci asupra publicului pentru care lucrez. Respectarea deontologiei jurnalistice este unul dintre motivele pentru care această muncă este valoroasă”, spune Oxana Roșca, absolventa Școlii de Jurnalism din Moldova, reporteră în Departamentul de știri al Ziarului de Gardă.

„Îm asum să respect Codului deontologic al jurnalistului. Cred că respectarea acestor norme arată nivelul de pregătire al unui jurnalist”, subliniază Boris Goncear, un alt absolvent al Școlii.

Campania „Semnăm Codul deontologic al jurnalistului”, a fost lansată în anul 2020 de absolvenții Programului internațional de instruire în domeniul autoreglementării jurnalistice al Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Consiliul de Presă din Republica Moldova. În cadrul campaniei sunt invitați să-și asume public principiile deontologiei profesionale, prin semnarea Codului deontologic al jurnalistului, toate redacțiile instituțiilor mass-media care nu au făcut acest lucru până acum, dar și jurnaliștii ca persoane fizice, la fel și studenții absolvenți ai facultăților și școlilor de jurnalism din țară. Codul deontologic al jurnalistului poate fi semnat pe pagina web a Consiliului de Presă, iar lista semnatarilor – atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice este actualizată de către Secretariatul Consiliului.

Până în prezent 142 de instituţii şi asociaţii mass-media au semnat Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, asumându-şi public respectarea principiilor etice şi profesionale.

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?