logo
Decizia Fondatorilor Consiliului de Presă "Cu privire la contestaţia Jurnal TV împotriva deciziei Consiliului de Presă din 27 aprilie 2012 „Cu privire la plângerea doamnei Mariana Cebotari împotriva postului de televiziune Jurnal TV”
2012-06-08 20:07:58

Examinând în şedinţa din 8 iunie 2012 contestaţia împotriva deciziei Consiliului de Presă din 27 aprilie 2012 „Cu privire la plângerea doamnei Mariana Cebotari împotriva postului de televiziune Jurnal TV”, depusă de Jurnal TV la Fondatorii Consiliului de Presă în conformitate cu articolul 32 al Regulamentului de activitate al Consiliului de Presă[1],

vizionând materialul jurnalistic contestat de doamna Mariana Cebotari, difuzat la 9 aprilie 2012 de postul de televiziune Jurnal TV şi plasat de site-ul www.jurnaltv.md[2],

în prezenţa reprezentantului reclamantului (Gheorghe Stratan, jurist) care a expus poziţia Jurnal TV,

bazându-se pe prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova[3]

         

Fondatorii Consiliul de Presă din Republica Moldova adoptă următoarea decizie:

  1. Se constată că în examinarea plângerii depusă de doamna Mariana Cebotari împotriva postului de televiziune Jurnal TV, Consiliuli de Presă din Republica Moldova a respectat procedura de examinare, stabilită de Regulamentul de activitate a Consiliului de Presă.
  2. Se constată că decizia Consiliului de Presă din 27 aprilie 2012 „Cu privire la plângerea doamnei Mariana Cebotari împotriva postului de televiziune Jurnal TV” este corectă şi argumentată de prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova.
  3. Se respinge ca neîntemeiată contestaţia Jurnal TV împotriva deciziei Consiliului de Presă din 27 aprilie 2012 „Cu privire la plângerea doamnei Mariana Cebotari împotriva postului de televiziune Jurnal TV”, iar decizia Consiliului de Presă se menţine integral.

 

Reprezentanţii Fondatorilor Consiliului de Presă:

din partea Asociaţiei Presei Independente – Petru Macovei

din partea Centrului pentru Jurnalism Independent – Liliana Viţu-Eşanu

din partea Centrului de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova „CREDO” – Sergiu Ostaf

din partea Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul” – Diana Lungu

 

​mun. Chişinău, 8 iunie 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?