logo
Postul de televiziune TV8 a câștigat Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Jurnalistică 2019
2019-11-04 14:29:17

Consiliul de Presă a desemnat postul de televiziune TV8 câștigător al concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2019. Premiul a fost înmânat la Forumul Mass-Media care se desfășoară la 4-5 noiembrie la Chișinău.

La concurs au participat 20 de instituții mass-media[1], iar câștigătorul a fost desemnat după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, membrii unui grup de experții special constituit în acest scop şi membrii Consiliului de Presă. Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților de către public, pe de o parte, şi de către experți şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabiliți cinci finaliști ai concursului: portalurile Moldova.org și Newsmaker.md, Radio Chișinău, RISE Moldova și postul de televiziune TV8.

În cadrul unei ședințe speciale, Consiliul de Presă a evaluat rezultatele concursului și a decis să ofere Premiul National de Etică şi Deontologie jurnalistică 2019 postului de televiziune TV8. Premiul a fost înmânat la Forumul Mass-Media care se desfășoară la 4-5 noiembrie la Chișinău.

Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice şi în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media în acest domeniu. În anul 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chișinău al postului Radio Europa Liberă, în 2016 – portalului Anticoruptie.md, în 2017 – săptămânalului „Ziarul de Gardă”, iar în 2018 – ziarului ”SP” din Bălți.

Premiul este oferit cu sprijinul Programului Mass-Media al Fundației Soros-Moldova.

 


[1] Portalurile: Agora.md, Cotidianul.md, Diez.md, Moldovacurata.md, Moldova.org, Mold-street.com, Newsmaker.md, Nokta.md (Comrat), Rise.md, Sanatateinfo.md, Sic.md, Suntparinte.md, Tuk.md (Taraclia); ziarele: Cuvântul (Rezina), Ekomomiceskoe obozrenie/Logos press, Observatorul de Nord (Soroca); agenţiile de presă IPN, Infotag; postul de televiziune TV8; postul de radio Radio Chişinău.

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?