logo
RISE Moldova - câștigătoare a Premiului Național de Etică și Deontologie jurnalistică 2022
2022-11-26 14:39:58

Echipa RISE Moldova a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2022. Premiul a fost înmânat pe 22 noiembrie, în prima zi a Forumului Mass-Media 2022.

Concursul pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică este organizat anual, din 2015, de către Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării principiilor etice şi deontologice şi în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media în acest domeniu.

La ediția 2022 a concursului au participat 19 redacții și jurnaliști/jurnaliste, nominalizați de consumatori de media și de un grup de experți constituit de Consiliul de Presă. După câteva etape de evaluare cu participarea publicului larg și a experților, au fost desemnați opt finaliști/finaliste ai/ale concursului: redacțiile Oamenisikilometri.md, Radio Moldova (Redacția Actualități) și RISE Moldova, jurnaliștii Vasile Botnaru (Vocea Basarabiei), Eugenia Crețu (Radio Europa Liberă), Valentina Ursu (Vocea Basarabiei) și echipa de jurnaliști Viorica Tataru și Andrei Captarenco (TV8).

În cadrul unei ședințe speciale, Consiliul de Presă a evaluat rezultatele concursului și a decis să ofere Premiul National de Etică şi Deontologie jurnalistică 2022 redacției RISE Moldova.

Premiul a fost înmânat de Viorica Zaharia, președinta Consiliului de Presă, Marcelei Zămosteanu, colaboratoare RISE Moldova, în prima zi a Forumului Mass-Media 2022, care s-a desfășurat la 22-23 noiembrie.

Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică este oferit cu sprijinul Programului Mass-Media al Fundației Soros Moldova.

 

Inapoi

Noutăți recente

  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • REZOLUŢIA FORUMULUI MASS-MEDIA DIN REPUBLICA MOLDOVA 2023

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 20 DECEMBRIE 2023, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?