logo
Ştire falsă despre „decesul” lui Ion Druţă
2011-10-03 18:29:00

Luni dimineaţa despre „decesul” lui Ion Druţă nu ştia ministerul de Externe de la Chişinău, funcţionarii ministerului arătându-se şocaţi de „moartea” scriitorului fiind solicitaţi de jurnalişti să confirme sau să infirme ştirea. La solicitările presei, MAE a luat legătura cu reprezentanţii diplomaţiei moldoveneşti la Moscova, care însă nu ştiau nimic despre „decesul” marelui prozator şi dramaturg moldovean. 

Fiind asaltat de jurnalişti, scriitorimea din Chişinău s-a pus pe sunat la Moscova, la Ion Druţă. Cu „defunctul” a vorbit şi scriitorul Titus Ştirbu. „Am vorbit cu Ion Druţă la telefon. Ştirea este falsă.”, a spus pentru HotNews.md scriitorul Titus Ştirbu. 

Poetul Nicolae Popa a scris la amiaza zilei pe una din reţelele de socializare că „acum o oră şi ceva prozatorul Ion Druţă, telefonat de un coleg scriitor, râdea cu amărăciune de vestea care venise să-l pună la curent precum că, aşa şi pe dincolo, nu mai e unde e, adică printre noi...” 

Valentin Balan, editor-şef al portalului „Moldova.org”, a spus pentru HotNews.md că a retras ştirea despre „moartea” lui Druţă imediat ce şi-a dat seama că este un fals. 

„Vestea despre moartea scriitorului Ion Druţă a fost comunicată noaptea aceasta de o resursă web din România. Pentru că era noaptea târziu, nu am reuşit să verificăm informaţia, să vorbim cu apropiaţii lui Druţă şi am riscat să publicăm ştirea”, a spus Valentin Balan. 

La 3 septembrie a.c., scriitorul Ion Druţă a împlinit vârsta de 83 de ani. 

Autor: HotNews
Inapoi

Noutăți recente

  • TERMEN EXTINS: CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA MAI 2024 - APRILIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?