logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2009-12-30 16:57:00

    Au fost aleşi membrii Consiliului de Presă din Republica Moldova

    Comisia de selectare a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova, întrunită recent în şedinţă, a făcut totalurile concursului deschis şi a ales componenţa Consiliului de Presă. Pentru poziţia de membru în Consiliul de Presă din Republica Moldova au candidat 11 reprezentanţi ai mediului jurnalistic (propuşi de către redacţii ale publicaţiilor/agenţiilor, portalurilor, organizaţii profesionale ale jurnaliştilor şi alte asociaţii obşteşti de media) şi 10 reprezentanţi ai consumatorilor de produse mass-media (propuşi de către grupuri de cititori, asociaţii obşteşti din alte domenii, inclusiv organizaţii sindicale, patronale, religioase, formaţiuni politice etc.). După totalizarea punctajului acumulat de fiecare candidat conform criteriilor de selectare anunţate public, au fost aleşi cei nouă membri ai Consiliului de Presă, inclusiv patru membri care reprezintă mediul jurnalistic (dintre care doi reprezentanţi ai publicaţiilor regionale, inclusiv unul – din autonomia teritorial-administrativă Gagauz Yeri) şi cinci membri care reprezintă mediul consumatorilor de produse mass-media. Iată componenţă nominală a Consiliului de Presă din Republica Moldova: Membri ai Consiliului de Presă, reprezentanţi ai mediului jurnalistic: 1. Ludmila Andronic – redactor-şef al revistei economice „Business Class”, lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat; 2. Dmitrii Kalak – redactor-şef adjunct al ziarului naţional „Ekonomiceskoe obozrenie/Logos-press”; 3. Oleg...

CS_2009.jpg

Au fost aleşi patru membri ai Consiliului de Presă

La 30 noiembrie a.c., a avut loc prima şedinţă a Comisiei de selectare a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova.

Principala chestiune pe ordinea de zi a comisiei a fost selectarea membrilor Consiliului de Presă. Pentru calitatea de membru în Consiliu au candidat şase reprezentanţi ai mediului jurnalistic şi zece reprezentanţi ai consumatorilor de presă. Comisia de selectare, prin vot unanim, a decis prelungirea până la data de 10 decembrie 2009 a termenului de depunere a dosarelor pentru concursul deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă pentru candidaţi care vor reprezenta mediul jurnalistic, precum şi pentru candidaţii care vor reprezenta consumatorii de media din provincie (din afara mun. Chişinău) din cauza numărului redus de aplicanţi. Prin altă decizie a comisiei au fost selectaţi patru membri ai Consiliului de Presă reprezentanţi ai consumatorilor de presă din mun. Chişinău.  Următoarea şedinţă a comisiei de selectare a fost convocată pentru data de 14 decembrie.

Consiliul de presă va promova jurnalismul de calitate

În timpul apropiat în R. Moldova va fi creat un organ care va media eventualele conflicte dintre cititori şi mass-media – Consiliul de presă. Astfel de consilii există în ţările Europei de vest de peste 50 de ani, timp în care atât consumatorii, cât şi furnizorii de informaţii au avut de câştigat.

Concurs deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova

Comisia de selectare anunţă un concurs deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova. La concurs pot participa candidaţi recomandaţi de mediul jurnalistic, precum şi consumatori de media din Republica Moldova sau reprezentanţi ai acestora.

A fost fondat Consiliul de Presă din Republica Moldova

Şase organizaţii neguvernamentale din domeniile mass-media, drepturile omului şi politici publice* au fondat Consiliul de Presă din Republica Moldova ca structură de autoreglementare a presei din ţara noastră.